serbia2013                          
У оквиру кампање "Светско првенство у рукомету за жене - Србија 2013." у 13 основних школа, у сарадњи са Тањом Медвед испред Рукометног савеза Србије, Рукометним савезом Војводине и Савезом за школски и олимпијско васпитање Града Новог Сада, организовали смо серијал промоција секција мини рукомета и медијских секција.

Програм "Хабитат - Златно образовање" кроз рад медијске секције је оријентисан на директно укључивање ученика у догађаје у свом окружењу. Модел промоције светског првенства на овај начин представља изванредан модел промоције космополитенизма и филантропизма код основно школске популације.

Промоција

У циљу промоције спорта, како би деци приближили овај веома значајан догађај, у одређеним основним школама у сарадњи са Рукометним савезом Србије организовани су часови дружења уз познате рукометаше Србије са ревијалним садржајем игре мини рукомета (предодређен за рад са школском децом), шутирањем седмераца, Машом - маскотом Светског првенства, балонима и заставицама.

За сваку школу је био обезбеђен одређени број улазница за одлазак деце са учитељима и наставницима на утакмице Светског првенства у Новом Саду и лопте које суостале као поклон школи, и као додатни мотив за организовање тренинг програма мини рукомета као сталне активности у школи.

Промотивни час мини рукомета је обухватао:

- ревијални меч,
- шутирање седмераца и
- дикусија о рукометном спорту са Тањом Медвед.

Промоцију су пратили и документовали ученици медијске секције у свакој школи.

Панои

Ученичка подршка нашој репрезентацији - све школе су израдиле пано репрезентације Србије у свом холу, као хронологију рукометног спорта у Србији.

Са друге стране, дванаест школа је одабрало по једну државу из група Ц и Д које су представиле у школи из угла опште културе, док је школи "Др Милан Петровић" додељена Србија.

Истраживачки део - у духу Политикиног Забавника тимови ученика су уз помоћ наставника обрадили теме у вези државе коју презентују са неколико аспеката:

- географског (где се налази, које природне вредности је карактеришу, мора, реке, планине, градови...),
- друштвеног (спорт, историја) и
- туристичког (културне, природне и традиционалне одлике).

Презентација ја била прилагођена школском узрасту, тј описана њиховим речником, како би их медијске секције представиле вршњацима у школи путем паноа.

Панои презентација држава били су изложени на Спенсу испред медија центра током одвијања првенства.

Завршна конференција

Kао завршни део промоције Светског првенства у суботу 21. децембра 2013. године у Свечаној сали гимназије "Јован Јовановић Змај" организована је завршна конференција на којој су ученици представили своје радове и где је свака школа добила диплому Рукометног савеза Србије, и којима је Тања Медвед обезбедила постере првенства са аутограмима свих репрезентативки Србије.

На конференцији су учествовали:
- државни секретар са спорт Министарства омладине и спорта г. Предраг Перуничић,
- саветник у МТТ, гђица Катарина Анђелковић, његова екселенција г. Токо Диекенга амбасадор Републике Анголе у Републици Србији и
- у име домаћина директор гимназије "Јован Јовановић Змај" г. Радивој Стојковић.

 

< ПРЕТХОДНА              СЛЕДЕЋА >