Током 2015. године организован је серијал округлих столова у намери да се концепт програма „Златно образовање“ профилише на основу примера добре праксе и специфичности локалитета (друштвених и културолошких) у којима се програм реализује. Такође, разматрани су модалитети смера развоја софтвера Хабитат и његове примене уз више корисничко искуство.

 

10.02.2015. Нови Сад, Мала сала Матице српске, уторак 10.00h
ОКРУГЛИ СТО: „Интернет и живот“
(представници три министарства, Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, представници града Новог Сада и Сомбора и председник општине Врбас , Савеза за школски спорт Србије, председник Студентске уније Србије, представници Стратешког центра за виталност нације и локалне медијске продукције)

На основу излагања и изведених закључака јануарске конференције „Образовни аспекти интернета као средства друштвене интеракције“, организован је округли сто „Интернет и живот“ на којем су кроз сваки темат дефинисани проблеми, могућности и потенцијална решења:

1. Интернет као средство друштвене интеракције
2. Школа као основна ћелија будућег развоја друштва
3. Програм сарадње школе и локалне заједнице

Округли сто је симболично организован 10. фебруара на међународни Дан безбедног интернета, са циљем да се представе позитивни аспекти интернета који се максимизирају свесним и одговорним коришћењем сервиса и интеракцијом са мултимедијалним садржајима на интернету.
Агенда догађаја 10.02.2015. године

 

 

11.03.2015. Кикинда, Културни центар, среда 12.00h (ванспортски садржај хуманитарног турнира „БАСКЕТ 3х3 КИКИНДА 2015. – СНАГОМ МЛАДОСТИ ЗА ЗДРАВ ЖИВОТ“)
ОКРУГЛИ СТО: „Дигитализација“
– „Покрет – лек за век“, проф. др Веско Драшковић (Стратешки центар за виталност нације)
– „Lego Education“, Ален Пиљак (Креативни центар)
– „Продукција дигиталних и интерактивних садржаја“, Витомир Јевремовић (Digital mind)
– „Нови стандарди у изградњи информатичких решења“, Борислав Чубрило (BUS computers)
– „Утицај медија на школски живот“, Татјана Чучковић (Златно образовање)
ПРЕС: прилог РТВ

 

12.05.2015. Бечеј, Скупштина општине, уторак 12.00h
ОКРУГЛИ СТО: „Примери добре праксе“
(представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја – Одељења за превенцију насиља и Школске управе Јужнобачког и Сремског округа, директори основних школа из Бечеја и суседних општина, стручни сарадници: Бранка Лазић /Био-башта, Борка Поповић / Школски сајам науке, Никола Јевтић / ИПА пројекат Факултета за спорт и физичко васпитање)

 

 

25.05.2015. Сомбор, Свечана сала Скупштине града, петак 12.00h
ОКРУГЛИ СТО: „Савремени школски друштвени живот“
(представници Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Министарства просвете, науке и технолошког развоја – начелник школске управе Средњебачког округа, Града Сомбора – чланови Градског већа и начелници управа, директори и стручне службе основних школа, стручни сарадници: Милица Новковић / Буквар родитељства…)
ПРЕС: прилог

 

< ПРЕТХОДНА              СЛЕДЕЋА >