Интервју представља директан метод испитивања који се састоји од интервјуисања личности посебно одабраних да би се дошло до информација које зе користе за формулисање идеја и мишљења у вези разних тема.

Ученици медијских секција су уз подршку професора Српског језика и књижевности били припремљени за активности интервјуа током Светског првенства у рукомету за жене – Србија 2013.

Интервју се одвијао на три нивоа:
– промоција (Тања Медвед)
– такмичење (репрезентативке)
– организација (челници)

Тања Медвед

Tоком организовања промотивног серијала светског првенства и мини рукомета у основним школама у Новом Саду, представници медијске секције се били у прилици да интервјуишу репрезентативку Србије Тању Медвед, организатора промоције испред Рукометног савеза Србије.

Овај интервју им је био веома значајно искуство у разумевању пута како се постаје врхунски спортиста и како се навија за своју репрезентацију, али и увертира за предстојеће интервјуе са рукометашицама репрезентација које су играле у групама у Новом Саду

Интервју организатора

Како би читав програм био испраћен на највишем нивоу, тимови медијских секција су у медија центу реализовали званичан интервју са:

– г. Жан Бријоном, подпредседником Светске рукометне федерације (ИХФ) и председником Европске рукометне федерације (ЕХФ),
– г. Вељом Маријановићем, председником Рукометног савеза Србије (РСС) и
– г. Зораном Стојановићем, директором такмичења групе у Новом Саду и председником Судијске заједнице Србије.

Као свеукупан закључак се може узети коментар г. Бријона „да је имао веома много интервјуа, али да му нико да сада није постављао питања на тако озбиљан начин, да са толико пажње прати сваки одговор“ а који је такође био импресиониран и нивоом познавања енглеског језика од стране ученика.

Интервју репрезентација

Акредитовани тимови медијских секција су били у прилици да у хотелу „Парк“ из другарског угла интервијуишу најбоље играчице света, које су на самом терену долазиле до медијске трибине да се поздраве са тимовима медијских секција. Ученици су рукометашицама направили и уручили разне поклоне, док су неки припремили и перформанс.

Чланови интервјуисаних репрезентација су били одушевљени оваквим приступом, па су многи остали у контакту са ученицима из медијских секција.

< ПРЕТХОДНА              СЛЕДЕЋА >